Intercanvi amb alumnes alemanys

Durant aquest curs alumnes de 4t d’ESO han fet un intercanvi amb alumnes alemanys del  Gymnasium de Messstetten.

L’objectiu inicial d’aquesta experiència era donar als nostres alumnes la possibilitat de comunicar-se en llengua anglesa i que veiéssin  la  importància que això té a nivell internacional.

Després d’una cerca intensiva per diferents instituts de tota Alemanya i un cop decidit el centre, durant el mes de gener, els alumnes van iniciar els primers contactes mitjançant correu electrònic i xarxes socials. La culminació d’aquest procés va ser el viatge dels alumnes de l’Estela a Alemanya, del 9 al 16 de març, i l’arribada dels alumnes d’Alemanya a Santa Perpètua el dia 19 d’abril.

Els uns i els altres, durant les seves respectives estades, van tenir l’oportunitat de conviure amb famílies, assistir a classes, visitar llocs d’interès i poder comparar i valorar ambdues cultures.

La valoració que s’ha fet des de tots els sectors implicats, professorat, alumnat i famílies, ha estat molt positiva i fins i tot alguns l’han considerat una experiència vital inoblidable.

Per tant, s’ha de dir que l’objectiu inicial ha estat àmpliament superat. Confiem que el proper curs es torni a repetir l’experiència i que, de mica en mica, pugui arribar a formar part de la nostra  cultura de centre.


Podeu veure aqui els àlbums de fotos:    Messtetten (Alemanya)     Santa Perpètua